Hudobné leto

Vážení hostia.

77. ročník festivalu Hudobné leto je úspešne za nami. Festival, ktorý trval od 7. júla do 10. septembra 2023 ponúkol návštevníkom 9 zaujímavých podujatí.

V Kursalone Trenčianske Teplice mohli diváci oceniť umenie našich umelcov: Speváckeho zboru mesta Bratislavy, Lenky Filipovej a jej hostí, skupiny Modus, Fats Jazz Bandu, Simy Magušinovej s kapelou, Gioi a Vanessy Šarkózi, SĽUKu, Zdenky Studénkovej, Zuzany Fialovej, Romana Poláčka a Detského a dievčenského zboru Slovenského rozhlasu.

Ďakujeme všetkým partnerom za podporu a všetkým návštevníkom za záujem a tešíme sa na stretnutie s vami opäť v lete 2024.

Festival Hudobné leto


predaj suvenírovej eurobankovky

Predaj suvenírových eurobankoviek Hudobné leto pokračuje

Bankovka vydaná pri príležitosti jubilejného 75. ročníka festivalu.

 

 

Všetkým, ktorí sa na 77. ročníku festivalu Hudobné leto Trenčianske Teplice 2023 podieľali, či už ako partneri, návštevníci alebo účinkujúci, vám v mene organizátorov podujatia ĎAKUJEME.

 

Informácie o podujatiach predchádzajúcich ročníkov Hudobného leta nájdete v archíve festivalu, alebo na www.hudobneleto.sk.

Archív

Z histórie festivalu:

Festival sa po prvý krát konal v roku 1937 a jeho charakter sa menil s meniacim sa režimom od prvej republiky cez vojnové obdobie a socialistickú éru až dodnes, ale zachovával si stále svoj komorný charakter. Svojou históriou, tradíciou a kvalitou prerástol regionálny rozmer a stal sa súčasťou slovenskej hudobnej kultúry. Festival bol pravidelne miestom premiérových uvedení diel slovenských skladateľov. V roku 2009 to bola napríklad premiéra skladateľa Iľju Zeljenku, v roku 2010 Mariána Lejavu. Pravidelne hostil aj zahraničných interpretov.

Aj vďaka podpore ministerstva kultúry SR sa zachovala historická a umelecky hodnotná tradícia tohto podujatia a festival sa stal neoddeliteľnou súčasťou života kúpeľného mesta a obohatením kultúrneho života mesta a celého regiónu.

Známe osobnosti na Hudobnom lete:

Počas trvania festivalu účinkovalo v Trenčianskych Tepliciach mnoho známych domácich a zahraničných súborov a umelcov ako napríklad : Slovenská filharmónia, Slovenský komorný orchester, Štátny komorný orchester Žilina, Orchester Gustava Broma, Orchester Eugena Botoša, Moyzesovo kvarteto, Suchoňovo kvinteto, Pražský komorný balet, Czek virtuosi, Spevácky zbor Shalom, Tancredi Pasero, Maja Plisecká, Aram Chačaturjan, Václav Hudeček, Josef Suk, Ján Ciker, Václav Talich, Eugen Suchoň, Alexander Moyzes, Peter a Miroslav Dvorský, Otokar Klein, Súrodenci Babjakovci, Dušan Jarjabek, Marián Lapšanský, Marián Varga, Ľudovít Rajter, Andrea Vizvári, Linda Ballová, PACORA TRIO, Szidi Tobias, Attila Mokos, Milan Lasica, Milan Kňažko a iní...

Hudobné leto pomáha talentom:

V roku 2013 a 2014 prebiehal v Trenčianskych Tepliciach nový projekt „Majstrovské interpretačné kurzy“ v obore operný spev. Ambíciou tohto podujatia bolo poskytnúť výučbu mladým talentom a sprostredkovať im kurzy, ktoré sú častou súčasťou kultúrneho života kúpeľných centier a tradičných hudobných festivalov v zahraničí.

Informácie

Turisticko-informačná kancelária v hoteli Slovakia:
e-mail: kultura@slktn.sk
tel.: +421/32/6514 592
Otváracie hodiny:
Pondelok - Piatok, 09.00 - 16.00 hod.

 

 

Trenčianske TepliceOOCR Trenčianske TepliceTrenčínSlovakia RingUrbánekNestléVšeobecná zdravotná poisťovňa