Informačné stredisko
Služby pre kúpeľných hostí počas pobytu
Kultúra
Šport
Výlety a okolie
Ponuka výletov
Voľný čas :: Kultúra :: Gastro večer :: 

Gastro večer

Aktuálne pre vás pripravujeme:

Gastrovečer "Jesenné chute"

Kedy? 05. októbra 2018

Bližšie informácie onedlho doplníme.

Gastro večer - Kúpele Trenčianske Teplice
 

Náš GASTRO VEČER prináša nevšedné splynutie zážitku s pôžitkom

Mladý a ambiciózny Jakub Sokol (28) je manažérom nášho kúpeľného hotela KRYM, zároveň riadi aj celú gastronomickú časť Kúpeľov Trenčianske Teplice, a.s. ako Food & Beverage manažér. Aj v roku 2018 pripravil ďalšiu sériu Gastro večerov, ktorá okrem splynutia jedla a vína ponúka aj výnimočnú atmosféru. Hostia budú mať jedinečnú príležitosť prežiť neopakovateľné chvíle pri živej hudbe s jedinečným panoramatickým výhľadom na celé kúpele v kaviarni na 6. poschodí nášho kúpeľného hotela PAX (PANORAMA).

F&B manager Jakub Sokol

Ste F&B (Food & Beverage, pozn. red.) manažérom Kúpeľov Trenčianske Teplice, a.s. . Ako vnímate s odstupom času svoje pôsobenie v kúpeľoch, čo považujete na svojej práci za najnáročnejšie, a zároveň najkúzelnejšie?

Práca v kúpeľoch má pre mňa svoje kúpeľné čaro. Myslím si, že za posledných niekoľko rokov sa nám podarilo vybudovať kaviarne s rozsiahlym sortimentom pív a pivných špeciálov z celej Európy. V našich kaviarňach nájdu hostia vína popredných slovenských výrobcov vrátane mojich najobľúbenejších odrôd Váh, Rosa či Dunaj. Naši najlepší barmani sa venujú technikám latté-artu, absolvovávajú somelierske školenia, školenia zamerané na servis pivných špeciálov. Strava v jedálňach taktiež prechádza obmenou, snažíme sa do jedálnych lístkov zaraďovať sezónne suroviny, využívame nové receptúry, ktoré ozvláštňujú naše jedálne lístky. Myslím, si že moja práca zanecháva v kúpeľnej gastronómii svoju stopu, a to ma veľmi teší. Medzi najťažšie úlohy mojej práce patrí samozrejme práca s ľuďmi, znie to ako obohratá pesnička, ale je to naozaj tak. Aj v našom regióne je problém nájsť mladých ľudí, ktorí by mali záujem o výkon profesie kuchár, čašník alebo barman, a ktorí by mali príležitosť vniesť do našej spoločnosti entuziazmus a nové myšlienky či nápady.

Ako vznikol tento nápad a aké je hlavné posolstvo kúpeľných GASTRO večerov?

Hlavnou myšlienkou gastrovečerov je priniesť hosťom zážitkovú gastronómiu. Samotný zážitok však nespočíva len v jedle a víne, ale najmä v kontakte so someliérom a kuchárom. Someliér počas celého večera približuj pôvod vína, aké sú jeho črty, vône a chute. Popri rozprávaní poodhaľuje tajomstvá svojho vinárstva, prináša príbehy z viníc a pivníc. Kuchár predstaví menu, priblíži hosťom detaily svojej práce, na ktoré sa majú počas degustácie sústrediť aby dokázali plnohodnotne vychutnať jedlo v súlade s vínom. Do jedálneho lístka pravidelne vyberám jedlá, ktoré hostia poznajú aby mohli porovnať chute a úpravu, na ktoré sú zvyknutí, s chuťami a servírovaním, ktoré dostanú na tanieri. Samozrejme sa snažíme priniesť aj nové spojenie chutí ako napríklad bryndza s jaterničkou a tekvicou, výsledkom čoho je veľmi zaujímavá polievka.

V čom je tento večer výnimočným z pohľadu gastronómie, a teda celkovéhzo prístupu k hosťom, servírovaní či chutí?

Gastrovečer je výnimočný svoj priateľskou atmosférou a prijemným prostredím vo vyhliadkovej kaviarni nášho kúpeľného hotela PAX - Panoráma. Je málo príloežitostí, kde si hostia môžu vychutnať 5-chodové menu doplnené kvalitnými vínami. Ako jediné slovenské kúpele organizujeme takéto podujatie pre našich hostí - už tento fakt robí tento večer výnimočným. 

 
 
Váš e-mail: 
Site map
 
Partneri
 
Trenčianske TepliceTrenčínSlovakia RingVšeobecná zdravotná poisťovňaLe Cheque DejeunerSodexo